Goja Opora dhe Shtërpca janë fshatrat kryesore të malëve të Sharrit qe mund të ofrojnë agroturizem apo turizem rural. Në këtë pjesë prodhohet djathi sharrit dhe vizitoret kanë mundësinë të degustojnë të gjitha prodhimet duke qënë në interaksion me popullaten lokale. Përveq prodhimeve të djathit të sharrit kjo pjesë e Kosoves ofron edhe prodhime tjera të qumështit të lopës apo deles por veqohet edhe me traditat  kulturore të  ndryshme dhe faunes.