Kompleksi Adem Jashari është një kompleks memorial i luftës që prezenton ish-kampin e rrënjosur  të themeluesit të UÇK-së Adem Jashari dhe familjes së tij. Një strukturë skele është e vendosur  rreth dy shtëpive të dëmtuara nga plumbat e forcave serbe në mënyrë që t’i mbrojë ato. 61 varre, të anëtarëve te familjes Jashari dhe aktivistëve të UÇK-së. Kjo faqe është një simbol i luftës në Kosovë.  Një muze i vogël në formë trekëndëshi dhe një bunker që shërbeu si një qendër komande ndodhen pranë kompleksit.  Nata e 7 Marsit, menjëherë pas perëndimit të diellit, ju përkushtohet sakrifices se familjes jashari. Një numër i madh i flakadanve  ndezën në përkujtim të vdekjes së familjes Jashari dhe në  për nder të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Një zjarr i madh ndezet në Prekaza në Kompleksin Memorial Adem Jashari dhe përfundon në qendër të Skenderaj me një koncert dhe fishekzjarre.