Muzeu ka një koleksion te pasur me objekte prehistorike. Është një muze qe ka koleksion te pasur me objekte prehistorike. Ndertesa është një ndertesë Astro-Hungareze e përbërë nga tre pjesë të muzeut: vetë Muzeu i Kosovës, Kompleksi Strehimor i Emin Gjikut ku është prezantuar ekspozita etnologjike dhe Muzeu i Pavarësisë, dhe nga katër sektorë ; sektori arkeologjik, sektori etnologjik, sektori historik dhe sektori natyror ku mundeni te gjeni  figurina neolitike, vegla dhe tenxhere neolitike, të gjitha të gjetura në afërsi të Prishtinës, ndër sendet e tjera të bizhuterive dhe armëve. Xhevahiri i kurorës së koleksionit është ‘Goddess on the Fron’, një figurinë terrakote që daton nga 4000 para Krishtit. Për më tepër ka edhe disa ekspozita mbi veshjet tradicionale dhe mënyrën e jetesës së shqiptarëve të Kosovës. Eshte i hapur nga e henja deri te shtunen nga ora 10 deri ne oren 16:00 dhe hyrja është falas.