E veçanta e saj është se një ujëvarë fsheh një tjetër. Mirusha është një kanion i ngushtë në shkëmbinjë i përbërë nga 16 liqene dhe 12 ujëvara ku mund të dëgjohet rrjedhja e butë e ujit. Ujëvara është e lartë 15 metra me një thellësi prej 5 metrash. Ujëvarat e Mirushës dallohen nga vlerat unike natyrore, kombëtare dhe të trashëgimisë kulturore dhe mbrohen nga komuna e Malishevës si një park natyror rajonal. Përveç kësaj, qeveria miratoi në 2014 një plan ruajtje për këtë zonë në mënyrë që të ndalojë zhvillimet e paparashikuara që dëmtojnë zonën, për të ripërcaktuar linjën e saj kufitare dhe për të drejtuar planifikimin e investimeve dhe zhvillimeve të ardhshme që duhet të kryhen në përputhje me planin. Ju keni mundësinë të ngjitni shkëmbinjtë dhe të zbuloni ujëvarat, shpellat dhe zgavrat e tjera në majë të kanionit dhe të freskoheni, ju mund të shijoni shiritin e vendosur pranë këtyre ujëvarave.