Eshte e njohur si xhamia e mbretit nga vendasit, e ndertuar me një arkitekturë osmane. Së pari u ndërtua nga Sulltan  Mehmeti dhe më pas u konvertua në një kishë katolike gjatë epokës Astro-Hungareze. Një shkrimtar i famshëm shqiptar ‘Pjeter Bogdani’ u varros atje. Xhamia u rinovua për herë të parë pas Luftës së Dytë Botërore dhe tani është xhamia më e rëndësishme e Prishtinës e . Xhamia ka disa tavane të bukura pikture.